Obred preminuća sv. Oca Franje u našoj župi

obred preminuća - PosušjeU susret blagdanu svetoga Oca Franje Asiškog, zaštitnika i utemeljitelja Franjevačkog reda, dan prije blagdana, 3. listopada u kripti naše crkve održan je Obred preminuća svetog Franje. Obred preminuća i svetu misu predmolio je fra Ivan Landeka stariji.

Opširnije...

Humanitarna akcija za Majčino selo

U ponedjeljak, 3. listopada 2022., naša župa organizira humanitarnu akciju za Majčino selo u Međugorju. Akcija se održava u vremenu od 7.30 do 19.00 sati. Prikuplja se isključivo hrana. Kao npr.: krumpiri, crveni i bijeli luk, mrkva, raštika, ulje, itd... Također, ostale kućne i higijenske potrepštine. Oni koji žele sudjelovati neka to donesu kod garaža uz fontanu.

Opširnije...

XVI. MOLITVENI IZLET Čistačica crkve i odraslih čitača

 XVI molitveni izlet 1a

XVI. M O L I T V E N I   I Z L E T

Čistačica crkve i odraslih čitača

Subota, 10. IX. 2022.

Opširnije...

Klanjanje četvrtkom

U četvrtak, 15. rujna 2022., nastavlja se pobožnost klanjanja.
Pobožnost će biti nakon večernje mise.
Biskupi BKBIH na svom zasjedanju održanom u Banja Luci 13. i 14. srpnja 2022. odlučili su odazvati se inicijati Vijeća biskupskih konferencija te pozvati župne i druge zajednice da organiziraju klanjanje pred Presvetim kao izraz blizine i solidarnosti cijele Crkve u Europi ujedinjene u molitvi za ratom zahvaćenu Ukrajinu.

Opširnije...

Polaganje svečanih zavjeta

svecani zavjeti 1a

 

U subotu 3. rujna 2022., na večernjoj svetoj misi u 19 sati u crkvi Uznesenja BDM na Širokome Brijegu, sljedeća braća Hercegovačke franjevačke provincije položili su svečane zavjete:

Opširnije...

2022  Župa Posušje