Produžetak mandata misionara milosrđa

Našoj braća fra Milanu Lončaru (Posušje) i fra Ivanu Landeki ml. (Zagreb) produžen je mandat službe Misionara milosrđa, u dogovoru s redovničkim Ordinarijem. Sveti je Otac odlučio da se ova osjetljiva služba, izraz božanskoga milosrđa i pastoralne skrbi Crkve, nastavi „kao konkretan znak da milost Jubileja ostaje živa i djelotvorna svuda u svijetu“ (Misericordia et Misera, 9). Ovlast misionara milosrđa sadrži odrješenje grijeha koje su pridržani Svetoj Stolici. Kako biste potrebite pokornike mogli uputiti na naše misionare milosrđa, u prilogu možete pročitati popratno pismo Papinskoga vijeća za promicanje nove evangelizacije u kojemu su razložno napisane pojedinosti.

Opširnije...

Proslavljena Velika Gospa u Posušju

U župi Posušje u utorak 15. kolovoza 2017. svečano je proslavljena svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije – Velika Gospa. Vjernici su već od 6 sati ujutro imali mogućnost slavlja sakramenta pomirenja. U 7 sati je slavljena prva sveta misa koju je predvodio mladomisnik fra Augustin Čordaš; u 9 sati euharistijsko je slavlje predslavio fra Ivan Penavić, župni vikar, a večernju svetu misu predvodio je kapucin fra Ante Kukavica.

Opširnije...

Proslavljena uočnica Velike Gospe

U ponedjeljak 14. kolovoza 2017. svečano je proslavljena uočnica svetkovine Velike Gospe u Posušju. Procesija s Gospinim kipom, koji su nosili nastavnici i profesori posuških osnovnih i srednjih škola, krenula je s Martića križa u 18 sati. Hodajući za kipom svoje nebeske zaštitnice, vjerni je puk molio krunicu koju su pjesmom prekidali pjevači velikoga župnog zbora „Fra Grga Martić“ pod ravnanjem s. Marine Ivanković. 

Opširnije...

Osma večer Devetnice

Osmu po redu Devetnicu Velikoj Gospi u Posušju predmolio je u nedjelju 13. kolovoza 2017. fra Augustin Čordaš, mladomisnik. Sveto misno slavlje glazbeno je obogatila ženska klapa „Zvizdan“. Prije svete mise molitvu krunice predmolili su framaši te čitali misna čitanja i molitvu vjernika. 

Opširnije...

Sedma večer Devetnice

Sedmu večer Devetnice Velikoj Gospi u Posušju u subotu 12. kolovoza 2017. predmolio je fra Ivan Penavić, župni vikar. Sveto misno slavlje predslavio je i propovijedao na temu „Da im od smrti život spasi“ fra Iko Skoko, župni vikar i odgojitelj postulanata u Mostaru. Molitvu krunice prije svete mise predmolile su te čitale liturgijska čitanja i molitvu vjernika čitačice koje završavaju osnovnu školu. 

Opširnije...

free joomla templatesjoomla templates
2017  Župa Posušje