ŽUPNE OBAVIJESTI - CVJETNICA 5. 4. 2020.

1. Naša crkva bit će otvorena za molitvu svaki dan od 8:00-12:00 i od 15:00-17:00. Tijekom tog vremena će Presveti oltarski sakrament biti izložen za osobni susret i molitvu.
Sakrament ispovijedi u ponedjeljak, utorak i srijedu bit će od 10:00-12:00 i od 15:00-17:00.
Sakrament ispovijedi na Veliki četvrtak, Veliki petak i Veliku subotu bit će od 10.00 do 12.00 sati. Uskrsna ispovijed proteže se do svetkovine Duhova.
Ukoliko se netko danas želi ispovjediti može odmah, nakon mise, u pokrajnoj prostoriji.

Opširnije...

DRAGOVOLJNO DARIVANJA KRVI

Crveni križ općine Posušje u suradnji sa Koordinacijom udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO Herceg-Bosne Posušje i Službom za transfuziologiju Sveučilišne kliničke bolnice Mostar organizira akciju dragovoljnog darivanja krvi u utorak 7. travnja u vremenu od 10 do 12 sati u Gradskoj športskoj dvorani u Posušju, javlja Crveni križ općine Posušje.

Opširnije...

Gnjilež i koronavirus: Faraon ili Ninivljani?

Bog je nestao iz života naših kultura.
Posljedice su razorene obitelji, rastave, neplodnost, uništenje prirode, individualizam, iskvaren turistički duh. Bog nas zato udara ovim virusom, kao što je znao udariti i Faraona, i mnogo puta izraelski narod, kao što je znao udariti i mnoge pravednike

Opširnije...

ŽUPNE OBAVIJESTI - 5. KORIZMENA NEDJELJA 29. 3. 2020.

1. Redovita ispovijed starih i nemoćnih pred Uskrs neće biti. Ukoliko netko želi možete nazvati u župni ured i mi ćemo doći ispovjediti tu osobu.

2. Odgađaju se sve pobožnosti u crkvi (13 utoraka svetom Anti, klanjanje i put križa) te preporučamo da ih obavljate osobno ili u obitelji.

Opširnije...

„Što ste bojažljivi? Kako nemate vjere?“

papa franjoPapa Franjo, nagovor uz Urbi et orbi. Molitva i blagoslov s Presvetim na Trgu sv. Petra u Vatikanu u petak 27. ožujka 2020.
„Uvečer“ (Mk 4, 35). Tako započinje Evanđelje koje smo čuli. Već tjednima se čini da se spustila večer. Gusta se tama nadvila nad naše trgove, ulice i gradove; zagospodarila je našim životima ispunivši sve zaglušujućom tišinom

Opširnije...

2020  Župa Posušje