Domagoj Runje: Isus u konfliktnoj komunikaciji

Konfliktne životne situacije postoje od samih početaka čovječanstva. O tome piše na prvim stranicama Knjige Postanka. Kajin, prvi rođeni čovjek, ubio je svoga mlađega brata Abela (Post 4,1-16). Kajinov potomak Lamek prijetećim glasom obraćao se svojim ženama i rekao im kako je ubio čovjeka jer ga je ranio i dijete jer ga je udarilo (Post 4,23-24).

Nije se niti osvetio istom mjerom, što bi bilo u granicama onoga „oko za oko, zub za zub“ nego je na ranu i udarac uzvratio neusporedivo većim zlom - ubojstvom. 

Opširnije...

Postavljena predstava „Kraljica Bosne“

U ponedjeljak 19. veljače predstavom „Kraljica Bosne“ otvoren je naš X. Festival religiozne drame.
Ovu predstavu su spremili te pred prepunom kriptom izveli studenti Franjevačke teologije iz Sarajeva pod vodstvom prof. Anele Križanac. 

Opširnije...

Mama, tata, zašto ste me ubili?

U subotu 17. veljače 2018. u kinodvorani u Posušju je pred mnogobrojnim auditorijem održan drugi susret u ciklusu predavanja „Tabu na stolu“ na temu „Kontracepcija i abortus“.

Josip Bešlić, mag. educ. biol. et chem., objasnio je metode kontracepcije i abortivnih sredstava koje su na raspolaganju danas. 

Opširnije...

KORIZMENA DUHOVNA OBNOVA TREĆARA U MOSTARU

U subotu, 17.02.2018. godine, održana je područna  korizmena duhovna obnova za članove Franjevačkog svjetovnog reda u Hercegovini,  u Župi sv. Petra i Pavla u Mostaru. Ova duhovna obnova već se tradicionalno održava na početku korizme kako bi se svi zajedno, kao jedna velika Franjina obitelj, duhovno obnovili i pripremili za blagdan Uskrs. 

Opširnije...

Hodočašće u Svetu Zemlju

Fra Milan Lončar, dugogodišnji organizator hodočašća u Svetu Zemlju i povjerenik Svete Zemlje Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja BDM, a u suradnji sa župom Posušje, organizira i ove godine hodočašće u Svetu Zemlju od 23. do 30. listopada 2018.

Opširnije...

2018  Župa Posušje