Obred primanja, obećanje evanđeoskog života (prvi zavjeti), obnova zavjeta i svečano zavjetovanje evanđeoskog života (trajni zavjeti) u OFS-u Posušje

Obred primanja OFS Posušje
U našoj župi je na blagdan Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije (8. prosinca 2018.g.) na večernjoj misi s početkom u 18:00 sati obilježeno slavlje zavjetovanja i primanja u Mjesno bratstvo Franjevačkoga svjetovnog reda Posušje. U Franjevački svjetovni red primljene su sestre Ruža Markota i Mara Mikulić, prve zavjete su položili Toni Čamber i Julijana Jurišić, obnovi zavjeta nazočile su: Danijela Petričušić, Marija Mitar, Zdravka Galić, Julijana Begić i Jadranka Bešlić, a trajno su zavjetovane sestre Joka Kovač i Marijana Penava. Njihove zavjete je u ime Crkve i OFS-a primila ministra Ružica Vranjković, a potvrdio ih duhovni asistent fra Marko Dragićević. Sestre Anđa Bakula i Zvjezdana Čutura bile su svjedoci za vrijeme trajnog zavjetovanja.

Fra Marko je nakon propovijedi (u kojoj je govorio o čistoći BDM prije poroda, u porodu i nakon poroda te pojašnjavao značenje  imena današnjeg blagdana) pozvao u Franjevački svjetovni red sve prisutne, a na poseban način mlade, sa simpatičnim pozivom: „Dođite nam!“ Na trećarima je opsluživati Evanđenje Gospodina našega Isusa Krista , slijedeći primjer sv. Franje Asiškoga koji je Krista učinio nadahniteljem i središtem svoga života s Bogom i ljudima. Vjera sv. Franje neka svima nama bude nadahnuće i putokaz u euharistijskom životu kako bi Djevici Mariji iskazali neizrecivu ljubav te nasljedovali njezinu bezuvjetnu raspoloživost, kao što je činio i sv. Franjo. Svjetovni franjevci imaju zadatak nositi mir (koji trebaju neprestano izgrađivati) te u svakoj prigodi drugima donositi radost i nadu.

Slavlju je uz ostale vjernike  prisustvovalo oko 40 trajno zavjetovanih članova OFS-a Posušje te sestre iz susjednog mjesnog bratstva Posuški Gradac. Svetu misu je pjesmom uveličao zbor Frame Posušje pod vodstvom Josipe Jukić, a zabilježio fotografijama Josip Vranjković.  Od srca se zahvaljujemo našim framašima. Riječi zahvale i našim obiteljima koji imaju razumijevanja za naše poslanje u Franjevačkom svjetovnom redu.

Nakon slavlja svetkovine Bezgrešnog začeća BDM, međusobnih čestitki primljenih i trajno zavjetovanih te zajedničke fotografije, fra Marko je pozvao sve prisutne trećare i framaše na zajedničko druženje u vjeronaučnu dvoranu. Zakusku su pripremili slavljenici, a slavlju su se pridružili i posuški župnik fra Mladen Vukšić, duhovni asistent Frame fra Jozo Hrkać, fra Ivan Landeka te s. Marina Ivanković.
Neka sve bude na veću slavu Božju!
Obred primanja OFS Posušje
Obred primanja OFS Posušje
Obred primanja OFS Posušje
Obred primanja OFS Posušje
Obred primanja OFS Posušje
Obred primanja OFS Posušje
 Ministra mjesnog bratstva Posušje

2024  Župa Posušje