Nastavak XI. Festivala religiozne drame

FRD 2019 5
U našoj kripti 11. ožujka 2019. održana je druga večer XI. festivala dramske umjetnosti. Uprizoren je dramski komad Veronikin rubac. Predstavu je izvelo KUD Proložac. Teskt drame djelo je našeg fra Ante Marića, hercegovačkog franjevca koji trenutno je na službi u Mostaru.

Šest glumica i glumaca zorno je prikazalo postuskrsne događaje koji su se odvijali u Jeruzalemu nakon Isusove smrti na križu. Veronikin rubac spona je koja je ispreplela sudbine naoko različitih i slučajnih poznanika te ih ujedinjuje oko Onoga čije je lice bilo otisnuto na taj komad platna. Predstava poručuje da je puno veći otisak od onoga na platnu, ovo Lice ostavilo na sve one koji su ga susreli na Kalvarijskom putu.

Taj dragocjeni dar dan Veroniki postao je sredstvo osvjedočenja snage Kristovog uskrsnuća kako za Veroniku, tako i za njegove učenike, tako i za Šimuna Cirenca, ali i za ostale suvremenike Isusovog vremena.

Unatoč lošim vremenskim prilikama, zaljubljenici u ovu granu umjetnosti u velikom broju su ispunjali mjesta u Posuškoj kripti i time pokazali da okolnosti ne umanjuju njihovu ljubav i zainteresiranost za ovaj kulturno-religiozni događaj.

Festival religiozne drame - Posušje
Festival religiozne drame - Posušje
Festival religiozne drame - Posušje
Festival religiozne drame - Posušje

2024  Župa Posušje