Proslava Tijelova u našoj župi

U četvrtak, 11. lipnja, u našoj smo župi proslavili blagdan Tijelova - svetkovinu presvetog Tijela i Krvi Gospodina našega Isusa Krista. Taj dan je uistinu poseban jer su ulice grada, kroz koji se nosi Presveti Oltarski Sakrament, ispunjene pjesmom, molitvom i velikim brojem vjernika.

Tradicionalno smo proslavili svetu Euharistiju na groblju Martića križ, koju je predvodio fra Ivan Marić, gvardijan u Širokom Brijegu. On nam je kroz predivne i snažne riječi te jezgrovit govor propovijedao o našem kršćanskom životu, odnosu prema Bogu i bližnjemu te samoj svetoj Euharistiji. Dodirnuo je srca svih pristunih, navodeći na razmišljanje i predanje našem Stvoritelju.

U koncelebraciji su, uz naše svećenike, bili i župnici iz Vinjana i Gradca - don Joko Blažević i fra Valentin Vukoja. Evanđelje je navijestio fra Ivan Landeka, a svetu su Misu svojim glasovima uljepšali članovi našeg velikog župnog zbora pod vodstvom s. Marine Ivanković, kao i framaši u službi čitača. Po završetku svetog Euharistijskog slavlja, veliko je mnoštvo vjernika krenulo u procesiju slaveći Boga pjesmom i molitvom, a predvođeni ministrantima, pjevačima, framašima i Kristom u Presvetom Oltarskom Sakramentu pod raskošnim baldahinom.

Koračajući prema crkvi, prošli smo pet postaja postavljenih duž glavnih ulica gdje se, uz molitvu vjernika, naviještala riječ Božja iz Evanđelja i poslanica. Posljednja postaja bila je ispred spomenika fra Grge Martića, gdje je naš župnik fra Mladen Vukšić udijelio zahvale - ponajprije Bogu, a zatim policiji na osiguranoj nesmetanoj procesiji te svim vjernicima koji su prisustvovali slavlju. Na kraju je fra Ivan udijelio svečani blagoslov s Presvetim.

Zahvaljujemo Bogu na ovom posebnom i lijepom danu koji je prošao slaveći baš Njega. Također, zahvaljujemo svima koji su pridonijeli u organizaciji ovog svečanog događaja.

POsušje - proslava tijelova 2020

POsušje - proslava tijelova 2020

POsušje - proslava tijelova 2020

POsušje - proslava tijelova 2020

POsušje - proslava tijelova 2020

POsušje - proslava tijelova 2020

POsušje - proslava tijelova 2020

2024  Župa Posušje