SVETA KRIZMA U NAŠOJ ŽUPI

krizma2020 1

U subotu, 12. rujna 2020., naša župna zajednica sudjelovala je u slavlju svete potvrde pod misnim slavljem u 10 sati. Sakramentu svete krizme pristupilo je 121 mladih iz naše župe.

Budući da su vremenske prilike bile povoljne, slavlje euharistije i potvrde bilo je na vanjskom oltaru, a potvrđenici su bili raspoređeni po klupama u župnom dvorištu.

Misnim slavljem predslavio je Mostarsko-duvanjski biskup Ratko Perić, a samu podjelu sakramenta krizme izvršili su biskup i generalni vikar biskupije Željko Majić. Liturgijskim pjevanjem ravnao je Veliki župni zbor fra Grge Martića pod vodstvom sestre Marine Ivanković.

Prije početka misnog slavlja biskupa je u ime krizmanika i krizmanica pozdravio Valentin Jukić, a zatim je župnik fra Mladen Vukšić uputio pozdravne riječi i zamolio biskupa Ratka Perića da započne misno slavlje. Prvo čitanje pročitala je Anđela Bešlić, psalam je otpjevala Karla Begić, dok je drugo čitanje pročitala Iva Čamber. Molitvu vjernika pročitali su Laura Mandurić i Melanija Marić.

Otac biskup u svojoj prigodnoj propovijedi pozvao je krizmanike i krizmanice na vjernost Gospodinu. Naglasio je kako na putu nasljedovanja Krista nema sigurnih, nema onih bez mana, nema otpornih na zavodljivost grijeha. To je opisao kroz primjer trojice apostola – Petra, Ivana i Jude. Propovijed je zaključio kako svatko od nas bira čiji primjer želi nasljedovati.

Na koncu euharistijskog slavlja župnik se obratio nazočnima s par prigodnih riječi zahvale i poticaja mladima da ustraju na putu svetosti te pozvao roditelje da im budu primjer i potpora. Nakon euharistijskog slavlja uslijedila je zajednička fotografija ispred nove crkve.

krizma2020 1

krizma2020 1

krizma2020 1

2024  Župa Posušje