Vukovar 2021.

vukovar 2021 1

Na dan 18. 11., 30 godina od pada Vukovara, naša je Frama zajedno s ostalim vjernicima iz župe odala počast Gradu heroju i svim njegovim žrtvama.

Svetu misu predvodio je fra Robert Pejičić, nakon koje je uslijedila svečana procesija kroz grad. Na središnjem trgu prikazan je amblem prigodnog motiva i boje naše Domovine. Uz molitvu i pjesmu, kojom je naša glazbena sekcija uljepšala ovaj događaj, spomenuli smo se svih obilježenih ovim događajem i prisjetili se nedužnih žrtava rata općenito uz nadu u bolju budućnost i da se takvo što više nikad neće ponoviti. Velikim brojem prisutnih dokazali smo da bez obzira na godine koje su prošle ne zaboravljamo na one koji su dali svoj život za našu Domovinu. Naša srca su i dalje puna zahvalnosti za njihove činove hrabrosti i nesebičnosti.

Već su prošla tri desetljeća... I proći će ih još mnogo, ali uvijek ostaje ista tuga i bol u srcu majki, očeva, braće, sestara, prijatelja i svih Hrvata. Ljudi kažu da vrijeme liječi rane, no životi naših junaka nisu samo rane, već nešto mnogo dublje i neizlječivo. Oni su položili svoje snove, nadu i živote za našu slobodu, sigurnost i domovinu, a to je ono najveće što čovjek može dati. Zapalimo svijeću i pomolimo se za pokoj njihovih duša!

Plameni svijeća u znak sjećanja neka dodirnu vaše nebesko svjetlo kojim obasjavate i grlite našu domovinu i narod iz dana u dan. Sjetimo ih se i pomolimo za njihov mir u znak zahvalnosti. Životi su im nestali u trenu, ali njihova djela su vječna kao i sjećanje na njih. Junaci hvala za sve!

...Mnogi branitelji svoje živote daše,
Sve to za slobodu Lijepe Naše.
S krunicom oko vrata,
Za ljubav i vjernost Hrvata.
Ostanimo hrabri i budimo vjerni
Svojoj dragoj svetoj grudi,
Nek nas njeno nebesko svjetlo
U slobodi sretne budi!

vukovar 2021 2

vukovar 2021 2

vukovar 2021 2

vukovar 2021 2

vukovar 2021 2

2024  Župa Posušje