Prva sveta pričest u našoj župi

prva pričest 2022

146 djece primilo je sakrament prve Svete Pričesti u župi Bezgriješnog Začeća Blažene Djevice Marije u Posušju na svetoj misi koju je na blagdan Duhova predslavio fra Jozo Hrkać.

U svojoj homiliji fra Jozo se obratio prvopričesnicima govoreći im o važnosti sakramenata Ispovijedi i Pričesti, ali i ulozi Duha Svetoga. „Nikada se nemojte bojati Svete Ispovijedi. Mi stariji često se bojimo, pa onda ispovijed često odgađamo. Onda prođe puno vremena da se uopće ne pričestimo. Vi to nemojte raditi.

Nemojte se bojati doći Bogu i priznati svoje grijehe. On vas sigurno ne želi kazniti. Nemojte se bojati da Bog čeka da vi pogriješite, pa da vas onda On kazni. Nije tako. Neću griješiti jer ne želim, a ne zato što će me Bog kazniti.

Bog vas ljubi i voli. Upravo u ovom današnjem sakramentu Pričesti mi to vidimo. Isus je u hostiji, po Njemu Bog dolazi u naše srce i On se raduje što može biti s tobom“, kazao je fra Jozo. Prvopričesnicima je poručio da sada ono što najviše mogu učiniti je slušati roditelje. „Što je Isus radio kada je bio kao vi sada u četvrtom razredu? Nije propovijedao jer je bio mali. On je u vašim godinama bio s roditeljima i slušao ih. Bio je baš kao i vi sada, sa svojim roditeljima. Vi ste svojim roditeljima najveće blago i najviše vas vole. Isus od nas i traži da slušamo svoje roditelje. No, moramo priznati i da roditelji nisu nekad savršeni, pa ih i vi možete potaknuti da budu bolji. Možete ih podsjetiti npr. da nedjeljom uvijek treba ići na svetu Misu“, kazao je fra Jozo obraćajući se prvopričesnicima.

 

prva pričest 2022

prva pričest 2022

prva pričest 2022

prva pričest 2022

prva pričest 2022

2024  Župa Posušje