Pero i Sofija Ripić proslavili 50 godina braka

pero i sofija ripic 2

Dvadesetog kolovoza, svetom misom zahvalnicom u crkvi Bezgrešnog začeća BDM u Posušju svoj zlatni pir, pedeset godina braka, proslavili su uz svoje najmilije Pero (pokojnih Ivana i Ruže r. Tokić) i Sofija (r. Jakovljević) (pokojnih Jakova i Mare r.Sliško). Misno slavlje predvodio je posuški župnik fra Mladen Vukšić.

Pero i Sofija upoznali su se na dan proslave sv. Ante na Gračacu 1971. gdje su se nakon godinu dana 12. 2. 1972. u crkvi sv. Ante i vjenčali pred pokojnim fra Mladanom Lucićem.
Život im kao ni mnogim drugim nije bio lak. Morali su sa svog ognjišta za vrijeme rata sebi i svojoj djeci omogućiti bolji život; te su se 1993. doselili u Posušje. U Posušju su uz pomoć Boga, te dobrih ljudi vremenom uspjeli osnovati novi, bolji i ljepši život, te nakon mnogo godina ovo mjesto nazvati domom.

Bog ih je blagoslovio darujući im sina Maria te kćeri Maru, Ružicu i Veroniku, koji su im podarili 15-ero unučadi te dvoje praunučadi. Obitelji i prijateljima uvijek su pružali podršku, odgojili svoju djecu, unuke i praunuke u vjeri i ljubavi. Svima su nam primjer poniznosti i vjernosti Bogu i jedno drugome, u svim lijepim i teškim trenucima.

Hvala im na svemu, a prije svega hvala i slava dragome Bogu koji ih je pratio na njihovom putu kroz sve ove godine i molimo Ga da ih nastavi čuvati i darivati u svemu što ih još čeka!

pero i sofija ripic 1

2024  Župa Posušje