"Zlatna harfa" u znaku prvih jaslica

Zlatna harfa - Mostar

U Franjevačkoj crkvi sv. Petra i Pavla u Mostaru 2. svibnja 2024. održan je susret dječjih župnih zborova Zlatna harfa. Sudjelovali su zborovi iz Mostara, Čitluka, Kočerina, Međugorja, s Humca, Širokog Brijega i dječji zbor iz filijalne crkve u Dobrkovićima, zbor Gorice i Sovića, iz Tomislavgrada i naš posuški dječji župni zbor Fra Grga Martić pod vodstvom s. Ivane Džeba i uz klavirsku pratnju članice zbora Anne Crnogorac.

Ovogodišnja Zlatna harfa održana je u znaku 800. obljetnice prvih jaslica koje je sv. Franjo upriličio u malom mjestu Greccio na Božić 1223. Tako su i pjesme koje su naši raspjevani zborovi pjevali bile s temom Božića, prvih jaslica i s divljenjem Bogu koji je postao čovjek. To je otajstvo kojemu se sv. Franjo Asiški klanjao i radovao. O tome je malim pjevačima više rekao u svojoj propovijedi župnik i gvardijan mostarskog samostana fra Danko Perutina koji je predslavio misno slavlje u 18 sati, nakon koncertnog dijela programa - pojedinačnih nastupa zborova. Fra Danko nas je, govoreći o Božiću i jaslicama, usmjerio na ono što nam sv. Franjo poručuje u događaju prvih jaslica, a to je naše srce. Naše srce su jaslice u kojima se Božji Sin treba roditi.

U ovom euharistijskom slavlju pjevali su svi zborovi zajedno pod vodstvom s. Irene Azinović i uz orguljsku pratnju Drage Solde. Prekrasan je i nalik anđeoskom zvuk složnih dječjih glasova kojima je ovom prigodom odlagala Crkva sv. Petra i Pavla.

Zlatna harfa - Mostar

Zlatna harfa - Mostar

2024  Župa Posušje