Jerko i Dragica Biško proslavili 60. godina braka

Jerko Biško i Dragica r. Mrvelj dana 14. veljače 2015. godine obilježili su  60 godina zajedničkog života. Oboje su rođeni 1930. godine. Živjeli su u većoj obitelji sa svom širinom i težinom seoskog načina života. Jerko je radio u više mjesta Bosne i Hercegovine, još kao dečko sa ocem zidarom a i druge poslove dok nije dobio stalni posao u poduzeću „Soko“ u Posušju gdje ostaje do mirovine.
 
Veliki prijelom života doživjeli su smrću najstarijeg sina Ivana koji je 1976.god. poginuo u JNA, na odsluženju vojnog roka. Dva sina Tomislav i Vjekoslav i kći Ivanka imaju svoje obitelji a kći Anđelka  je časna sestra. Nedjeljom i svetkovinom sv. mise se nisu propuštale ni onda kada se pješačilo. 
 
Baka Dragica zbog slabijeg zdravlja zadnjih godina nije redovita u crkvi a djed Jerko je neizostavno u prvoj ili u drugoj klupi. Veseli ih prisutnost (pra)unučadi  i trka po kući. Imaju jedanaestero unučadi i dvoje praunučadi. Naučili su obilovati i oskudijevati, na svemu Bogu zahvaljivati.


„Nami je lipo, ne triba ništa drukčije-Boga molimo, svega imamo“ – najčešći su njihovi odgovori. Neka ih Gospodin krijepi u danima koje će im još podariti na zemaljskom putu.
2024  Župa Posušje