Izvedena predstava "Ivan Krstitelj"

Sinoć je, u sklopu Festivala religiozne drame, izvedena predstava "Ivan Krstitelj" autora Mire Gavrana. Glumačka ekipa dramske sekcije marljivo je spremala i uvježbavala ovaj poprilično zahtjevan dramaturški komad. Na čelu glumačkog kadra, kao koordinator i voditelj je naš fra Ivan, koji je sam došao na ideju o izvođenju ove drame, prilagodio tekst i osmislio tehničke dijelove vezane uz izvođenje predstave. 

Glumci su se mjesecima marljivo spremali i odvajali svoje vrijeme za uvježbavanje svojih uloga, koje su na kraju odlično odradili.
Prema izjavama gledatelja predstava je ostavila vrlo pozitivan dojam. Lijepo je bilo vidjeti prepunu kriptu. Tražilo se mjesto više. Umjetnost je zaživila u našem mjestu, barem na određeni period. Pokušaj je ovoga kazališnog komada na umjetnički način prikazati život, poslanje, poruku i smrt Ivana Krstitelja, posljednjega u nizu starozavjetnih proroka, Isusova preteče i krstitelja. Nadamo se da smo uspjeli u svom naumu. 
 
Hvala svima koji su došli pogledati predstavu i podržati naše framaše. Hvala fra Ivanu i glumačkom kadru na odličnoj predstavi i nesebičnom sebedarju u framaškim aktivnostima. Festival se nastavlja u ponedjeljak, 20. ožujka, kada će na scenu stupiti sarajevski bogoslovi sa svojom predstavom "Franjo i  sultan". Ostale fotografije možete pogledati u foto galeriji - OVDJE
 
2022  Župa Posušje