Susret ministranata

U Mostaru je u subotu, 13. svibnja, održan susret svih franjevačkih ministranata u Hercegovini. Sveukupno je sudjelovalo oko 600 ministranata iz 18 župa.  Iz naše je župe sudjelovalo 52 ministranata. Susret je započeo slavljem svete mise u 9.30, u franjevačkoj crkvi sv. Petra i Pavla, a misno slavlje predvodio je fra Antonio Šakota. 
 


Fra Antonio je potaknuo sve ministrante na marljivo izvršavanje svojih obveza u školi, crkvi i igri te da se uvijek utječu djevici Mariji koja je njihova majka. Iz svake je župe jedan ministrant pročitao zaziv molitve vjernika, a nakon toga uslijedilo je prinošenje raznih prigodnih darova. 
 
Nakon sv. mise, jedan dio ministranata natjecao se u kvizu znanja, a drugi dio gledao je predstavu koju su izvodili mostarski framaši. Poslije kratke okrepe, oko 12.00, svi su se uputili prema Rodoču. Tamo je održano natjecanje u igrama: nogometa, graničara i igara bez granica. Lijep i sunčan dan omogućio je zabavu, igru i druženje. Naši ministranti su bili odlični u graničaru i igrama bez granici. U oba natjecanja osvojili su drugo mjesto. 
 
Susret je završio proglašenjem pobjednika, podjelom darova i uspomena te kratkom zahvalnom molitvom. Zahvalni Bogu i svojim voditeljima, puni dojmova i radosti ministranti su se uputili nazad u svoje župe i domove.  
2018  Župa Posušje