Sedma večer Devetnice

Sedmu večer Devetnice Velikoj Gospi u Posušju u subotu 12. kolovoza 2017. predmolio je fra Ivan Penavić, župni vikar. Sveto misno slavlje predslavio je i propovijedao na temu „Da im od smrti život spasi“ fra Iko Skoko, župni vikar i odgojitelj postulanata u Mostaru. Molitvu krunice prije svete mise predmolile su te čitale liturgijska čitanja i molitvu vjernika čitačice koje završavaju osnovnu školu. 


Pjevao je dječji zbor župe Posušje pod ravnanjem s. Marine Ivanković. Fra Iko je u propovijedi, govoreći o prvoj fatimskoj tajni, prikazu pakla, kazao da je pakao stvaran, koliko god to ušima suvremenog svijeta zvučalo neprihvatljivo i da Crkva ne naviješta strah i prijetnju nego Božju ljubav, poziv na oprost i Božje milosrdno lice koje ipak dopušta da se čovjek, u široku spektru darovane slobode, može odlučiti i za svijet koji odbacuje Boga.

Govoreći o krajnjim stvarima, cilju našega kršćanskog hoda, valja uvijek biti svjestan da su stanja spasa ili propasti trajna i nepromjenjiva i da ih stječemo već sada, za svoga zemaljskog života.

2018  Župa Posušje