POLAGANJE SVEČANIH ZAVJETA

U našoj crkvi na Širokome Brijegu, u nedjelju 3. rujna 2017., pod svetom Misom u 18.00 sati, dvojica naše braće: fra Antonio Musa iz Župe Uznesenja BDM, Široki Brijeg i fra Nikola Jurišić iz Župe Bezgrešnoga začeća BDM, Posušje, položili su svoje svečane (doživotne) zavjete. Misno slavlje predvodio je provincijal hercegovačkih franjevaca fra Miljenko Šteko.U koncelebraciji su bili gvardijan fra Tomislav Puljić, meštar hercegovačkih bogoslova fra Ivan Landeka ml., i još dvadesetak braće uz velik broj vjernika. Misno slavlje uzveličali su svojim pjevanjem naši bogoslovi i novaci uz ravnanje fra Stanka Mabića. U liturgiji su u asistenciji služili naši bogoslovi.
 
Provincijal je svoju homiliju započeo riječima pjesme: „Ja sam siromašan čovjek. Moje blago su predanost Tebi i srce čisto da idem s Tobom“, te sve povezao s misnim čitanjima. Zavjetovanike je pozvao na razboritost i ozbiljnost da, živeći siromaštvo, poslušnost i čistoću, sretno i spretno prođu ljudsku stazu obilježenu mukama i radostima, a da im duša ostane cijela i zagledana u onaj vječni mir kojega „svijet ne može dati“. Uzor je sv. Franjo koji je imao čisto srce, ponizan i siromašan život, u trajnom osluškivanju Božje riječi! Pozvao je sve nazočne da zavjetovanike prate svojim molitvama.
 
Nakon homilije uslijedio je obred zavjetovanja, gdje su braća u rukama provincijala položila svoje doživotne zavjete poslušnosti, siromaštva i čistoće, predajući se potpuno našemu Bratstvu. Na kraju Misnoga slavlja nazočne je pozdravio širokobriješki gvardijan fra Tomislav Puljić te uputio čestitke svečano zavjetovanoj braći i njihovim obiteljima. Nakon Mise nastavljeno je bratsko druženje uz okrepu u prostorijama samostana.

 
2019  Župa Posušje