Susret ministranata na Humcu

FRAMIN 2018

U subotu 26. 5. održan je susret franjevačkih ministranata Hercegovačke franjevačke provincije - FRAMIN 2018. Domaćin ovogodišnjeg susreta bila je župa svetog Ante Padovanskog Humac - Ljubuški. Događaju je prisustvovalo 650 ministranata iz 17 župa. Kao i prethodnih godina, i ove godine ministranti iz naše župe su sudjelovali na ovom događaju, točnije njih 50.

Framin je započeo euharistijskim slavljem u 9:30, koje je predslavio fra Mario Knezović, župnik i voditelj ministranata župe Kočerin. Nakon misnog slavlja, u dvorani sv. Ante održan je kviz znanja o najpoznatijim svetcima franjevačke povijesti, a za ostatak ministranata koji se nisu natjecali u kvizu, priređen je rad po skupinama koji je imao za cilj međusobno upoznavanje ministranata i diskutiranje o ministrantskom identitetu i službi.

Poslije objeda koji je bio predviđen u 11:30, ministrantima se obratio fra Antonio Šakota te svečano otvorio natjecateljski dio susreta. Ministranti su imali priliku sudjelovati u raznim sportskim natjecanjima. Održano je natjecanje u nogometu, zatim igra graničara te razne igre bez granica. Kako bi natjecanja prošla u sportskom i franjevačkom duhu, pobrinuli su se članovi franjevačke mladeži župe Humac, Hercegovački postulanti i novaci.

U 16:00 sati bila je svečana dodjela priznanja za ostvareni uspjeh u svim natjecanjima čime je završio i ovogodišnji susret franjevačkih ministranata.
Zahvaljujemo se svim ministrantima naše župe koji su pristojnim sudjelovanjem i uspjesima, kao i sportskom borbenošću i korektnošću, dali svoj doprinos ovom susretu. Važno je istaknuti i osvojeno drugo mjesto u kvizu znanja koji su postigla četvorica naših ministranata: Gabrijel Biško (6. razred), Ante Budimir (7. razred), Ivan Koštro (6. razred) i Josip Martić (8. razred).

FRAMIN 2018

FRAMIN 2018

FRAMIN 2018

2019  Župa Posušje