DUHOVNA OBNOVA PODRUČNOG BRATSTVA OFS-a U TOMISLAVGRADU


25. kolovoza 2018. godine na blagdan sv.Ljudevita, suzaštitnika Franjevačkog svjetovnog reda, započela je još jedna duhovna obnova za sve članove OFS-a Hercegovine. Duhovna obnova ove godine bila je u Tomislavgradu, a na njoj je sudjelovalo i bratstvo Franjevačkog svjetovog reda iz Posušja.


Nakon zaziva Duha Svetoga na sve prisutne, započeo je program duhovne obnove.

Na samom početku riječi pozdrava uputio je dosadašnji područni duhovni asistent fra Antonio Šakota koji zbog odlaska na studij u Švicarsku svoju službu predaje novom podučnom duhovnom asistentu fra Dani Karačiću.

Fra Antonio je izrazio radost služenja Bogu kroz funkciju područnog duhovnog asistenta kroz ove dvije godine.

Nakon uvodnih pozdrava uslijedio je duhovni nagovor župnika u župi Tomislavgrad, fra Slavena Brekala. Tema duhovne obnove bila su blaženstva te je fra Slaven u svome nagovoru detaljno razradio svako od navedenih i zaključio kako su blaženstva, njih osam, put do svetosti na koji smo svi pozvani.

Nakon duhovnog nagovora uslijedila je zajednička molitva krunice,a svi prisutni su imali i priliku za sv. ispovijed. Nakon krunice bila je sv.misa koju je predvodio fra Antonio Šakota.

Fra Antonio je istakao sv. Ljudevita kao uzor i primjer svim obiteljima kako bi se očuvalo obiteljsko zajedništvo. Poslije sv. mise bilo je klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu. Sv. misu i klanjanje je posebno uveličala glazbena sekcija Frame Tomislavgrad.

Nakon klanjanja uslijedilo je prigodno druženje svih bratstava u dvorištu župne crkve.

Bogu hvala na radosti i zajedništvu koje smo taj dan osjetili.

Neka naša srca budu uvijek otvorena za ljubav prema bratu čovjeku.2020  Župa Posušje