Zlatna misa don Ivana Zirduma


Svoju Zlatnu misu proslavio je don Ivan Zirdum u Posušju 23. srpnja 2017. u 11.30 sati. Slavlju su se pridružili kao koncelebranti fra Milan Lončar i fra Ljubo Lebo koji je ujedno bio i propovjednik.
Na početku je fra Milan uime posuške župe pozdravio zlatomisnika i ukratko opisao životopis slavljenika.


Rođen je u Rastovači 1941. godine, a već sljedeće godine seli sa svojim roditeljima u Slavoniju, u područje Našica. U Podgoraču je zlatomisnik proveo djetinjstvo i završio peti razred osnovne škole. Potom s roditeljima i braćom i sestrama seli u Đakovo gdje završava osmogodišnju školu. Nakon toga upisuje se u sjemenište na Šalati. Bogosloviju završava u Đakovu, a 1970. šalje ga biskup na poslijediplomski studij u Rim. Godine 1975. vraća se u Đakovo stekavši doktorat iz dogmatike. Tu dobiva župu Đakovački Selci i predaje na teološkom učilištu u Đakovu. Umirovljen je 2007., ali se još uvijek bavi izdavanjem knjiga, pomaže po župama, drži predavanja diljem domovine o zdravoj prehrani itd.
 
Propovjednik je u homiliji nastojao ocrtati općenito značajke svećeničke službe te posebice svećenički put zlatomisnika koji je onu vjeru svojih roditelja i kršne Hercegovine u sebi produbljivao i na različite načine naviještao. To je radosno činio uz Božju pomoć tijekom 50 godina svećeništva.
 
Slavlje su uzveličali pjevači župnog zbora pod vodstvom s. Marine Ivanković uz mnoštvo vjernika iz Rastovače i Posušja. Bilo je tu i rodbine koja se još sjeća don Ivanovih studentskih dana i Mlade mise na Ilinom brdu 1967. godine.
 
Poslije sv. mise produžili su slavlje rodbina i uzvanici u Rastovači kod Lokve. Organizator tog ručka bio je g. Miro Čutura, zvani Goja. Sve je proteklo u prijateljskom druženju i raspoloženju.2018  Župa Posušje